Vinduer

– Vinduet er husets øyne. Vi har produsert vinduer i 60 år. Vi kan vindu! I tillegg har vi et vidt utvalg av leverandører og produsenter vi er forhandler for.
– Visste du at hos oss får du samme gode pris hele året, vi har standardvarer fra Norgesvinduet på lager i Fossegrenda!

Glidehengslet utadslående/Toppsving

– Toppsvingvinduet svinger aldri inn i rommet, – verken ved lufting eller vasking.
– Potteplanter og gardiner berøres ikke ved lufting.
– Betjening av vinduet går lett i alle posisjoner, noe som er mulig på grunn av en genial konstruksjon som gjør at vinduet er i perfekt balanse – også når rammen vendes 180° rundt.
– Vinduet har en avansert og effektiv barnesikring integrert i hengslene.
– Solide vaskestoppbeslag er også integrert i hengslene for trygg vasking av vinduets utside innomhus.

Fastkarm

– Fast karm gir mulighet for utstrakt bruk av større glassflater og særegne arkitektoniske alternativ innvendig.
– Store vindusflater som slipper inn lys, reduserer behovet for kunstig belysning samtidig som sollyset tilfører varme og trivsel.
– Fastkarm vinduer isolerer bedre en vinduer som kan åpnes.
– Fastkarmen kan leveres som vanlig firkantede vinduer, skrå vinduer, med buer eller helt runde vinduer.

Bunn-/Sidehengslet innadslående/Rømningsvindu

– Gir større muligheter for sikker og trekkfri lufting.
– Mulighet til trygt å vaske utsiden innenfra.
– Fullverdig rømningsvei i tilfelle brann på mindre vinduer.
– Luftestilling sikrer både barn og blomster fra å falle ut.

Sidehengslet utadslående

Både hytte og fritidsboliger og eldre bebyggelse har gjerne slike vinduer.

2-rams/kombinasjonsvindu

Kan leveres i ulike kombinasjoner med en eller flere rammer med glass. Både hytte og fritidsboliger og eldre bebyggelse har gjerne slike vinduer.

Topphengslet utadslående

Er både praktisk og veldig økonomisk ved bruk i kjellere/garasjer etc. Leveres med enkle eller mer avanserte beslag.

Glassvalg og U-verdi

– Når du skal velge glass er det mye å ta hensyn til, U-verdi, Sikkerhets-, Solreflekterende-, selvrensende- og lydglass.
– U-verdi: U-verdien angir hvor godt vinduet isolerer. U-verdien er en måling av varmetap – jo høyere u-verdien er, jo mer varme slipper vinduet ut. Jo lavere u-verdien er, jo bedre er varmeisoleringen. Igjen: Jo lavere – jo bedre.
– Sikkerhetsglass: Sikkerhetsglass har spesielt høy styrke. Dette reduserer risikoen for både personskader og innbrudd. Sikkerhetsglass er påbudt i vinduer som monteres under 80cm fra gulvplan. (link til lovdata tek10)
– Solreflekterende glass: Glass med solreflekterende egenskaper vil redusere UV-strålene fra solen. Solreflekterende glass øker komforten med at temperaturen inne blir svalere samtidig som en reduserer misfarging og bleking av bilder, møbler og treverk.
– Selvrensende glass: Selvrensende glass tar nytte av nanoteknologi og har et smussavvisende ytre belegg som «lades opp» av sola og blir smussavvisende. Skitt og støv renner av sammen med regnet, evt så kan en spyle vinduene der ikke regnet treffer. Selvrensende glass passer best der det er både sol og regn.
– Lydglass: Lydglass bruker ekstra tykke glass og doble eller triple pakninger slik at støyen holdes ute. Lydglass brukes ofte i by-leiligheter eller på fasader som ligger mot vei eller annen støyende ytre.

Norgesvinduet

– Norgesvinduet har lange og gode tradisjoner med produksjon av dører og vinduer. Produksjonen ligger i Trofors i Nordland, like sør for Mosjøen.
– Norgesvinduet benytter kjerneved av Malmfuru eller Sibirsk lerk i sine produkter. Dette for å oppnå et produkt med best mulig motstandsdyktighet i mot vær og vind. Kjerneveden er den som ligger nærmest midten av trestammen og som har brukt lengst tid på å vokse. Ved bruk av kjerneved på produkter som skal stå utendørs, øker levetiden og behovet for vedlikehold reduseres.

Høiby Snekkeri

– Høiby Snekkeri AS leverer høykvalitets vinduer og setter fokus på kundetilfredshet. «Vi vil gjøre hva vi kan for å møte dine ønsker!» Produksjonen ligger på Selbustrand. De har 15 ansatte.

«Vi tilbyr et stort utvalg av produkter og tjenester, og vi er sikre på at du vil bli fornøyd med våre produkter.»

Andre leverandører

vi benytter oss av etter ønske fra kunden: NorDan, Trenor, Lillerønning, Natre, Mestervinduet, Gilje, Lyssand, Fjerdingstad og Lillerønning.

PVC/Aluminiums vindu fra Drutex
– Vi leverer pvc og aluminiums vindu fra Drutex, det er vedlikeholdsfrie vindu. Det er mye brukt i hele Europa. Her i Norge sees de mest i næringsbygg eller store boligprosjekter.

Takvindu
Velux takvinduer er kvalitet. Ve(ventilasjon)lux(lys).
Det er mange fordeler med et takvindu fra Velux. Både ventilasjon og lys kombineres i disse vinduene. Det finnes elektronisk styring via app, vinduer som kun bruker batteri og solselle, manuelle vindu. Kombinasjonsvindu fra vegg til opp på taket. Det finnes til og med vindu med rekkverk når det åpnes. Integrerte solskjermingsløsninger og innsektnett. Mulighetene er mange med Velux. Vi hjelper deg å finne den beste løsningen for deg.